Saturday, October 24, 2009

The secret sign of "happen"

aku pun tak tahu sebab apa tetapi kelopak mata sebelah kiri aku selalu terkedip-kedip atau terkenyit-kenyit secara luar kawalan.


Bila tanya saintis, mereka akan kata "Oh ini hanyalah rangsangan apalancao otot anda bergerak untuk apalancao test saraf apalancao"


Bila tanya orang-orang tua, mereka pasti akan cakap "Ini dulu aku pernah dengar cerita daripada atuk aku yang sekarang ni tengah tersenyum dalam kubur, dia cerita ; kalao kelopak mata sebelah kiri apelancao bergerak secara apalancao automatik, maknanya, sesuatu yang buruk akan terjadi lebih lancao !!!" (aku yakin tanda seru perlu ada selari dengan graf intonasi suara orang tua tu"


Then, today, it kept playing in my head. So there goes this dialogues: 


Dude. Steady dude. Ready dude. Anything could happen. Kau sendiri tau apa yang dah terjadi benda banyak kali suewy suwey suwey selalu melanda idup kau. So apalagi, better be ready for the wave la. Tak kira macamana pun kau insyaAllah mesti dapat tersadai sumwhere island la. Kalao kau selamat, selamat lah. Kalao kau tak selamat, tak selamatlah maknenye. Apa kau nak takut? Shit happens, man. Tadah je ape yang tujah.


Tapi selamat tak selamat tu belakang cerita la.cuba kau bayangkan sumthing musibah datang kat kau.kau ingat tak time ********* dengan time ******** dengan time last tu kau macamana?. Fuh sekali datang macam-macam kau kena.Memang la tak perlu sangat pikir selamat ke tak, tapi pikir la betapa sakitnya/peritnya kau layankan semua susah payah tu. Ini pun mata kiri kau berdenyut tak pasal2 dan banyak kali pulak tu, so mesti la kau kena benda buruk gila babi ni. 


Relax la. Kau pun tau, orang yang tak selalu dekat dengan Tuhan mesti ditimpa musibah-musibah. Kau pun sendiri tau dosa kau lagi banyak daripada pahala kot. So ini lebih kurang macam cakap "Padan Muka" kat badan sendiri. hemm. So apa lagi, cepat la dekatkan diri dengan Tuhan macam orang biasa selalu buat.


[above post was written on 22 October 2009 but without publishing it]


[below post was written on 2:38 AM 24 October 2009 and will publish it after a few minutes finishing it]


Helo. Saya Victim. Dan sebenarnya sebentar tadi saya baru sahaja kehilangan henset Sony w850i dan terus terang saya ingin katakan saya tak mempunyai apa-apa reaksi atau respon malah perasaan lantaran perkara yg berlaku dan saya masih mampu tersenyum dan ketawa. 


Saya berserah.

3 comments:

  1. aku pernah ilang SE gak. tapi aku hangin tak sembuh2 sebab tu enset yang aku beli dengan paycheck pertama, first ob ever.

    so, esok nak aku kejut subuh ke?

    haha

    ReplyDelete
  2. apa ni blowjob ke apa? haha

    takpa la benda dah hilang nak buat guane. :)

    ReplyDelete