Saturday, March 6, 2010

Cerita 6

so haritu ada seorang kawan call aku. she`s among my best friends. dia sebenarnya bodoh-bodoh alang macam Peter Parker, Spiderman. selang 5 minit, tetiba dia nanges tak pasal-pasal. so aku rasa macam pelik bercampur palat sebab aku rasa mcm sial tengok orang nangis. either aku rasa nak tumbuk muka dia, or aku rasa nak tumbuk orang yg buat dia menangis. tapi time tu aku rasa nak tumbuk muka dia, sebab aku dah suruh dia stop nangis tapi mak dia tak mengajar dia cara untuk berhenti menangis.

so aku hujani handphone aku dengan air liur, aku tanya "napa kau nanges ni?" dan "apababi.sejak bila kau jadi pontianak modern dok menangis kat handphone memalam buta?" dan ugutan suruh dia berhenti nangis otherwise aku letak telefon (which is a simple psycho). so dia stop nangis secara separuh sebab aku masih dapat dengar dia teriak nama aku dengan nada berlendir atau orang sastera panggil sebagai, cakap teresak-esak.

tapi part yg paling pening kepala sekali adalah bila ditanya apa masalah dia, tapi dia taknak cerita. puas pujuk mcm haram. dan dia tak cerita apa masalah dia sampai dia habis call malam tu. tak cerita. cuma banyak masa dihabiskan dengan aku membuat lawak bodoh. dan sampai harini dia tak bagitau apa masalah dia menangis malam haritu.

but on the other hand, I already knew what her problems are, even without having her telling me what they are.

Feeling dizzy? A little bit involved in the tv series "Lost "? Nahh. Dont ask me how I could get a hold of her problems (dont worry, the answer is in the bottom section of this post)

So, aku nak tiru sikit macam gaya quote update status newsfeed facebook.

"What`s on your mind?"















Because every imaginary reason that you have deeply think of and guess, has the almost equal ratio of the real true reason why things happened. Even the distraction and the "out-of-topic" conversation could give you the probability of the real answer. Enjoy guessing. Happy thinking.

1 comment: