Saturday, March 27, 2010

Qwerty 13 Cerita 9

Nice. Just because I shut my mouth it doesnt mean that I`m not doing anything and becoming a loser. This is to tell you that I could create such a big fuss over something no matter if it is small or big. For those who knew me too well, they know they wont call me Robot for fun. That name lies too many tale to tell.

When involving about friendship, I wont simply do something ridiculous and make a fuss out of something silly. Because friendship is something simple that you could make it happen or create a new friendship in a moment but to maintain it continously, it costs something valuable.

And so, you should know, I`m not a backstabber. I dont like talking about people at their back. I dont like doesnt mean that I have never done it. Cakap-cakap belakang apa yang kau dapat. Setakat being delusional rasa puas hati sendiri, ya aku rasa kau adalah the biggest loser. Hasut-hasut orang sana sini. Sebab kalau tak puas hati, apa guna rasa professional cakap depan-depan. Atau kau tak pernah belajar tentang etika professional?. Aku faham kalau kau dilahirkan bodoh sebab semua orang dilahirkan bodoh, tapi at least belajar la tentang etika professional. Takkan kau nak hidup selama-lamanya macam orang takde prinsip?.

Hasut-hasut orang sana sini lebih membuatkan kau ni macam watak jahat dalam sesuatu drama yang mana kau akan dipandang hina. Itu pun jikalau orang tau apa situasi sebenar, mereka akan pandang kau lebih hina daripada sampah yang mereput berbau busuk. Kalau diorang tak tau apa situasi sebenar, mereka pasti akan join venture kau membenci orang sana-sini macam orang bodoh takde pedoman

"Apa? Kau takut? Kau takut untuk cakap depan-depan dengan aku?"

Buat apa kau nak takut. Bukan aku nak jadi irrational or insane pukul kau on the spot or doing harm physically to you. Sebab aku tau and faham bahawa people are doing something for a reason. And you should know, aku hormat orang lain walaupun cara aku macam tak reti hormat orang. Kalau aku ni tak reti hormat orang, dah lama aku ni mati kene pukul atau kena bunuh maybe minimal pun kene pukul setiap sebulan sekali sebab tak reti cara hormat orang. Get it?

Aku bukan perfect. dah nama pun manusia bodoh, mesti buat silap. so kalau aku ada buat salah, sila tepekkan kat muka aku on the spot. aku slalu sound sahabat-sahabat dengan ayat ni "wey laknat, kalau aku ada buat salah ke terlebih mulut ke, kau sound je aku" and oh ya, aku letak "wey laknat" to show that I`m not that much of a good manner and good way of speaking.

And I am flexible. segala makian aku tu either boleh jadi serious or just for fun. but at least I am honest. :)

Kalau kau bodoh bebal macam lembu sangat, teruskan la perangai yang kau rasa sungguh modern dan bertamadun tu. Aku cuma boleh duduk atas kerusi di depan laptop menghisap rokok sambil tersenyum sinis lebar tengok gelagat orang macam kau.






Sebab pengalaman hidup aku mungkin pelik dan kejam, tapi aku rasa sangat best dan memorable. Dan aku taknak kau jadi macam aku. Of all the sins, I wont forgive myself if it involves all the friendships around me.

Bukak mata, bukak hati, bukak pintu.





1 comment:

  1. aku tau, kau cakap terang2, cakap terang2 yang kdg macam penampar kat muka.

    tapi, still, honesty is the best policy.

    ReplyDelete