Saturday, November 20, 2010

let's just merepek

did you know the word 'understand', is a mixture of under and stand. maybe the imagination of; being under celah kelengkang someone who is standing could make you know and feel what they've been through too. nahhhh, as the title written, i`m just crapping around. i`m not fucking around with some famous tokoh people quotes right now.

right now, i`m thinking of being reasonable or 'reason' is a mixture of the words; read and arson.

"marilah kita berada di bawah celah kelengkang seseorang untuk membaca buku dan membakar kelengkang mereka" - sounds pretty much fun to do, kan?

because, when you read, you understand them. and understanding something makes you know what you`re doing. and have reasons to do this and that. but eventually burn yourself in a deep flame of unknown venom. lama-lama makan diri.

aku rasa nak termuntah sebab rasa gembira, marah, mahu ketawa, dan menangis dalam masa yang sama serentak.


and btw, betul ke apa yang kau cerita atau kau saja buat cerita palsu untuk tarik perhatian. desperate. aku tak terkejut kalau ada orang percaya cerita palsu kau sebab maybe diorang percaya akan kejujuran seorang insan yang diorang anggap sebagai pahlawan jujur murni. aku pun dulu pernah anggap kau macamtu. tapi.

kalao menipu untuk bergurau tu takpa, aku terima sebab aku bukan seorang jenis yg serious tiap-tiap masa. in fact, aku tak lah bebal sangat seperti yg kau sangkakan untuk bezakan mana satu gurauan dan mana satu penipuan.

dan, kau patut tau or kau patut jual tauhu. tak semua orang berada di kawasan bebal yang sama.

so skarang kita macam tengah main chess. walaupun aku bodoh sangat dalam chess, tapi aku nak tahu juga apa langkah kau seterusnya? :D

aku senantiasa ada kat sini untuk kau confess dan meminta maaf. aku boleh simpan. walau kau tak nak pun, aku tetap simpan.

after all,  aku Alhamdulillah dah biasa being burnt in a deep flame of unknown venom.

p/s: dan btw, jangan perasan sgt aku selama-lamanya tolong kau. sebab aku ada ramai lagi putaran manusia yang hidup sekeliling aku. hidup aku pun bukan dicipta utk kau seorang so, mari aku repeat, jangan perasan. :>

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. the world doesn't only revolve around him/her. nanti sampai satu masa, kantoi jugak..

    ReplyDelete
  3. kau remove apa?

    you know he/she is trying to make like the world revolves around him/her. that's why dia jual cerita. biarkan je nnt suatu hari nanti dunia hempap dia.

    ReplyDelete
  4. haha aku delete pasal typo dowh. haha. bole plak nk kecoh "this post has been removed by the author"

    ReplyDelete